5 Tips til at holde dig i god form på rejsen

5 Tips til at holde dig i god form på rejsen

Har du gennem længere tid holdt dig til en stram kur og tabt en masse kilo fra sidebenene, så ville det være ærgerligt at miste alt det du har kæmpet for, bare fordi det er ferietid. Vi giver dig her et par gode råd til at holde dig sund på rejsen og holde formen vedlige.

 

Tag ud og kør mountainbike

 

Hvis du er sydpå, et sted med gode bjerge og skovområde, så undersøg om ikke det er muligt at komme ud og køre mountainbike. Hvis du ikke er øvet, så lad være med at tro du er kongen og kan køre på de største bjerge, tag det stille og roligt og hold dig kun til anbefalede veje.

 

De fleste steder sydpå kan man leje en god cykel en hel dag, det koster som regel 25-50 euro for en dag alt efter hvilken cykel du ønsker. Nogle steder skal man også være parat til at smide et mindre beløb som forsikring på at man ikke ødelægger cyklen. Det eneste du dog skal huske er dit eget udstyr hjemmefra, det er ikke altid man kan leje det. Hvis du ikke har det store udvalg i udstyr endnu, så kig på nettet og se hvad der er bedst, tag eventuelt et kig på denne side med en oversigt over de bedste mountainbike sko.

 

Vælg hotel med fitness

 

Et rigtig godt tip til at holde sig sund og i form på rejsen, er at vælge et hotel med fitness, som ofte er det ikke de bedste faciliteter der er, men bare det der et løbebånd, lidt håndvægte og nogle enkelte maskiner, så kan man komme langt.

 

Sørg også for at gøre det til en routine at komme afsted, hvis du har gået og trænet længe så er det for surt at miste den gode form bare fordi du var på ferie. Kom eksempelvis afsted hver morgen, inden der er åbnet for morgenmads buffetten, det giver en god start på dagen.

 

Hold dig til det sunde mad

 

På en ferie er det nemt at falde for burger, pommes frites og en stor cola, det er bare ikke særlig optimalt for din sundhed. Prøv så vidt muligt at undgå alt det usunde og overflødige. Tag en vand i stedet for en cola, tag en stor salat i stedet for pommes frites og tag det rigtig valg for din krop.

 

På hotellet vil du også blive fristet lige fra morgenstunden med wienerbrød, kanel snegle og diverse andre ting. Sørg hellere for at få en masse energi ind i form af æg og noget fylde i form af havregryn eller groft brød.

 

Oplev mere på rejsen

 

Jo mere aktiv du er på din ferie, jo flere kalorier vil du også forbrænde, fremfor du bare ligger og flyder rundt i poolen en hel dag. Kom ud og opleve kulturen i det land du rejser til, oplev nogle nye steder, tag på det lokale marked, undersøg hvilke muligheder der og kom afsted.

 

Hvis du spørger enten i receptionen på hotellet, eller spørger nogle lokale om hvad der er at opleve, så vil du helt sikkert få nogle gode forslag til aktiviteter og oplevelser som du ikke selv havde tænkt over.

 

Hvis du eksempelvis er i sommerhus i Danmark med hele familien og gerne vil ud og opleve noget, så tjek denne liste med oplevelser for hele familien. Her kan du finde alt fra gourmet, oplevelser med hurtige biler og både, wellness og selvforkælelse og meget mere.