Er det farligt at spise på gadekøkkener i udlandet?
Vi kender allesammen til skrækhistorier med, hvordan nogen er blevet alvorlige syge af at spise mad, da de var ude at rejse. Men det ville være en skam, hvis du snyder dig selv for oplevelsen af gadekøkkener, når du er ude at rejse.
Især i Asien er det ufattelig stort, men generelt finder du gadekøkkener i alle ikke I-lande. Her får du en lille guide til, hvordan du spotter, om der er god hygiejne eller ej.
Fordelen ved et gadekøkken
En klar fordel ved et gadekøkken er, at du let kan se, hvordan deres hygiejne er. Hvis du derimod tager på restaurant, har du ikke mulighed for at vide, hvad der sker i køkkenet, og derfor er du langt mere udsat for sygdomme.
Både det og selve oplevelsen er grunden til, at vi anbefaler, at du tager gadekøkkener til dig, for det er den måde, som man laver mad på i de fleste lande som Asien, og du kan få en bedre oplevelser end på diverse restauranter.
Hvordan behandles maden?
Vi kender alle sammen de husråd, som vi lærte, da vi gik i skole. Her lærte vi, at vi ikke måtte skære grøntsager det samme sted, som vi skær kød. Når du kommer ind på et gadekøkken, kan du hurtigt se, hvordan de behandler deres madvarer. Både ved selve tilberedningen, men også hvordan de opbevarer det.
Hvis du er utryg ved det så find et andet sted. Der er ingen grund til at tage en unødvendig risiko.
Kig 15 minutter inden du bestiller
Det bedste råd er, at du lige ser stedet an. Sig til dem at du ikke er klar til at bestille endnu, og at du gerne lige vil have et kvarter til at finde ud af, hvad du gerne vil spise.
Det giver dig tid til at holde øje med, hvordan de behandler maden, og lige så vigtigt hvordan deres hygiejne er. Hvis de rører ved kød og ikke vasker hænder efterfølgende, så kan du liste væk derfra igen.
Når alt dette er skrevet, så skal det siges, at vi synes, at du skal spise på så mange gadekøkkener, som du overhoved kan, fordi det er fantastisk mad og en god oplevelse.