Oplev Vietnams utrolige køkken på rundrejser i Vietnam

Oplev Vietnams utrolige køkken på rundrejser i Vietnam

Flere og flere danskere er begyndt at få øjnene op for, hvad Vietnam kan tilbyde og blandt dette er især maden. I deres køkken bliver brugt et utroligt varieret udvalg af ingredienser og altid har et måltid de fem forskellige smage, som er salt, sød, bitter, stærk og umami. Dette opnås med en lang række af forskellige ingredienser og du kan være sikker på, at en ret ikke vil smage ens på to forskellige restauranter netop på grund af forskellen i smagens sammensætning.

Vietnam er et meget aflangt land, der spænder sig 1650 kilometer fra nord til syd. Denne geografi giver selvfølgelig også en alsidig madkultur og det kan betale sig at tage på en rundrejse udelukkende for at smage på maden i de forskellige regioner. Læs mere her.

De forskellige fundamentale smage i det vietnamesiske køkken opnås traditionelt med nogle særlige ingredienser, der til dels er fælles for også de omkringliggende lande. Helt almindelige ingredienser for landene i området er fiskesauce, sojasauce, citrongræs, ingefær, chili, lime og Thaibasilikum. Disse bærer hver især forskellige smagskarakteristika og indgår alle i den nationale ret Pho. Pho er en nuddelsuppe, der kan laves med for eksempel okse-, svine- eller kyllingekød, risnudler og en række af krydderier. Det er en billig ret og kan spises på alle tidspunkter af dagen.

 

Rundrejser Vietnam kan tilbyde dig langt mere en nuddelsuppe og forårsruller

Generelt kan man være sikker på, at maden i Vietnam bliver serveret stærk eller med muligheden for at gøre den dette. Dette er noget, der er fælles for hele Sydøstasien og man vil ofte finde hele chilier i maden, hvilket ikke er til alle danskeres smag. Derudover er det selvfølgelig også fælles for landene i området, at der bliver spist meget ris og nudler. Dette serveres ofte med flere forskellige retter, der kan være supper, salater, pølser og meget andet.

 

Udover sin fantastiske mad, så er Vietnam i særdeleshed også kendt for sin gode kaffe. Det er et af verdens bedste kaffelande og kaffen bliver her lavet på en helt speciel måde, der ikke ses i andre lande. Ofte drikkes den som iskaffe på grund af de ofte høje temperaturer, men dette er dog altid kun en mulighed, hvis man tager på en café. En særdeles stærk kaffe som i form af espresso blandet med kondenseret mælk giver en rig smagsoplevelse, som er noget, man ikke bør gå glip af.