Nyd sund mad i Asien: Thailand, Cambodja og Vietnam er oplagt – på samme ferie

Nyd sund mad i Asien: Thailand, Cambodja og Vietnam er oplagt – på samme ferie

Denne artikel er skrevet i samarbejde med C & C Travel, som har mange års erfaring med at sende danskere på fantastiske ferier til bl.a. Asien.

Det er blevet mere og mere populært at rejse til Sydøstasien. Grunden hertil skal nok findes i, at Sydøstasien tilbyder så mange fleksible muligheder. Særligt Thailand, Cambodja og Vietnam har danskerne i sigte og disse tre lande, kigges der her nærmere på.

Tag paradisferien i Thailand

Thailand er det ideelle land til at holde sin slappe af-ferie i. Det er billigt, folk er venlige, og naturen tilbyder nogle af de allerbedste paradisøer i den sydlige del af landet. Dertil får du helt ekstraordinære madoplevelser fra det thailandske gadekøkken.

Øerne Koh Tao, Koh Phangan og Koh Samui er tre oplagt muligheder for at koble af og nyde havets brusende lyde i ro og fred. Der er masser af hoteller, restauranter, gadekøkkener, caféer og natklubber på øerne, så uanset hvad du er til, så findes der noget til dig.

Se et udpluk af C & C Travels rejser til Thailand ved at klikke her.

Bliv inspireret i det rå Cambodja

Efter Thailands ferieparadis kan du rejse øst på mod den cambodjanske kultur. Cambodja er hudløs ærlig. Den forfærdelige borgerkrig hvor Pol Pot udryddede en fjerdedel af befolkningen har sat sine tydelige spor. Men det er samtidig det, der gør Cambodja så fantastisk. Man kommer helt ind under huden på befolkningen og kulturen og får en forståelse for, hvorfor landet er sat så mange årtier tilbage på alle parametre.

Tæt på byen Siem Reap findes det verdenskendte Angkor Wat. Templet som er gemt inde i den cambodjanske jungle blev bygget for mange årtusinder siden og er en af verdens største turistattraktioner. Skulle Angkor Wat og Cambodja være på din radar, så kan du se C & C Travels udbud af rejser til Cambodja ved at klikke her.

Slut af med udsøgt mad fra det vietnamesiske køkken

Vietnam ville være den perfekte slutning på din rejse rundt i Sydøstasien. Det vietnamesiske folk laver noget af det bedste mad i verden, og det må man endelig ikke snyde sig selv for. Især retten Cao Lau laver de til perfektion, og den er bestemt anbefalelsesværdig.

Men Vietnam har også historie og personlighed. Ligesom med Angkor Wat har Vietnam en af de mest besøgte og unikke turistattraktioner i verden i form af Halong Bay, mens der også er rig mulighed for at gå på opdagelse i den vietnamesiske historie, der blandt andet har budt på Vietnam-krigen.

Hav respekt for Sydøstasien

Alle disse lande er enestående på hver sin måde. Der kan ikke herske tvivl om, at de skal besøges. Men man skal samtidig også have respekt for de problemer, som landene oplever. Det er vigtigt at holde øje med sine ting, da tyveri ikke er unormalt. Dertil kan demonstrationer og konflikter opstå, og dem skal man holde sig væk fra. I Cambodja er der stadig uberørte landminer efter borgerkrigen, og derfor bør man holde sig til større veje. Hvis man er i tvivl, kan man altid læse rundt omkring, hvad der anbefales for det givne sted.