Oplev Sardiniens fortryllende sandstrande

Oplev Sardiniens fortryllende sandstrande

Er du en af dem, der drømmer om caribiske sandstrande med krystalklart, turkisfarvet vand? Så er de måske tættere på en du tror. Midt i Middelhavet byder den italienske ø Sardinien således på nogle af Europas smukkeste strande, der bør kunne tilfredsstille selv den mest krævende badegæst.

Italienernes eget feriemål

Øen med de mange sandstrande er blandt italienernes egne foretrukne feriemål, når augustheden giver indbyggerne i Rom, Verona og Napoli lyst til at forlade storbyen og søge mod havet. Når man ser strandenes smukke, klare vand, er det da heller ikke svært at forstå, hvorfor så mange vælger at tage en dukkert i bølgerne, når sommersolen er på sit højeste. Koldt er vandet dog ikke. De mange flade strande byder på lavt vand, der nemt opvarmes af solen. Med andre ord kan du her bade i et hav, der mest af alt minder om en stor, krystalklar saltvandspool. Og tag gerne hele familien med. Pga. det lave vand er strandende nemlig ideelle for børnefamilier.

Kultur og byliv i aftensolen

Med byer som eksempelvis vestkystens Alghero kan middelhavsøen tilbyde charmerende byliv i aftensolen, når du kommer hjem fra en lang dag ved stranden. Mange af øens byer er naturligvis præget af turister, men skraber du lidt i overfladen, kan du finde et par ægte perler. Ønsker du en dag væk fra kysten, er der også mulighed for at tage den historiske jernbane på en smuk tur ind i landet til øens tidligere hovedstad og dermed krydre badeferien med en anderledes kulturel oplevelse.