Sådan pakker du din rejsekuffert til efterårsferien

Sådan pakker du din rejsekuffert til efterårsferien

Sommerferiens sol og varme er efterhånden glemt og efterårets lune og solbeskinnede dage er langsomt på retræte. Foran ligger vinterens regn, blæst, kolde temperaturer og snart også sne og slud.

Det kan få selv de mest energifyldt og overskudsagtige personligheder til at sidde opgivende tilbage og kigge dagdrømmende ud af vinduet. Måske det er derfor, at efteråret er højtid for en lille sviptur til en europæisk storby eller et smut sydpå. En rejse giver overskud og fornyet energi at stå imod med, når dagene bliver mørke og kolde.

Men i modsætning til om sommeren er efteråret ikke en garanti for varme temperaturer og solskin – også selvom du tager på ferie i Sydeuropa.

Så for at ferien ikke skal ende med sygdom, har vi her lavet en guide til, hvordan du pakker en rejsekuffert, der klæder dig på til alt slags vejr:

Tøj til flere lejligheder           

Du bør altid orientere dig omkring vejrforholdene, før du tager afsted på tur, men selvom du kan bruge det som en rettesnor, så er det ikke en hundrede procent garanti for, at du ikke kommer til at opleve svingende vejrforhold. Årstiderne i Europa følger de danske, så derfor vil der være koldere om efteråret og vinteren uanset hvor i Europa, du tager hen. Jo højere mod nord, jo mere vil klimaet ligne det nordiske.

Skal du på en forlænget weekend, er der dog ofte begrænsninger på, hvor meget du gider at slæbe med på din ferie. En weekendtaske kan sagtens indeholde alle de nødvendigheder, du har brug for, så længe du pakker klogt. Pak en efterårsjakke/forårsjakke, en tyk sweater, et par pæne kjoler/skjorter til en aften i byen, 1-2 par bukser og nogle overdele. Herudover selvfølgelig undertøj, nattøj og toiletsager. Køb nogle beholdere til shampoo og sæbe, som du kan fylde på. Desuden kan du købe rejsevenlige størrelser af stort set alle skønhedsprodukter. Det gør det desuden muligt at tage toilettasken med i håndbagagen, hvor du ikke må have væske i beholdere større end 100 ml.

Derudover bør du have nogle gode kondisko og et par skiftesko, hvis de bliver gennemblødte. Herudover et par pæne sko til restaurantbesøg.

Underholdning      

Til at slå tiden ihjel i lufthavnen og på flyet, bør du tage noget underholdning med. Til de korte flyvninger hos lavprisflyselskaberne er der ikke fjernsyn og radio i sæderne. Derudover kan du ikke være sikker på, at der er udenlandske kanaler på hotelværelset, så hvis hvis du har brug for lidt adspredelse om aftenen før sengetid, bør du medbringe din egen computer eller Ipad til at se serier på, en god bog eller strikkepinde og garn, eller hvad du ellers synes er godt til at fordrive tiden med. En guidebog er desuden yderst brugbar til at læse mere om landets kultur, hvilke seværdigheder, der er værd at besøge, samt skikke og kultur i landet.

Alt det vigtigste

Pas, pung, mobiltelefon, høretelefoner, stikfordeler og medicin er nok de vigtigste ting, du skal huske at medbringe på ferien. Mangler du varmt/sommerligt tøj, kan det altid tilkøbes på rejsen.

God tur…