Fitnesstips: 3 motionsformer du kan dyrke imens du er på ferie

Fitnesstips: 3 motionsformer du kan dyrke imens du er på ferie

De fleste dansker elsker at gøre to ting: at rejse og at dyrke motion. Desværre er motion noget de fleste dyrker før, de skal på ferie oftest for at tage sit lidt bedre ud på stranden, eller måske i bybilledet eller på feriebillederne. Men der er ingen grund til at man ikke kan dyrke motion, imens man er på ferie. Der er nemlig masser af muligheder for at dyrke motion, hvis blot man ser sig godt for. Så hvis du gerne vil dyrke sport i løbet af din ferie, kommer der her tre simple forslag.

1: Svøm, svøm, svøm

Når de fleste tager på ferie tager de sydpå for at nyde sydens sol og ikke mindst strand. Og uanset om man er til strand eller swimmingpool, så bør man sørge for at få svømmet hver eneste dag. For svømning er en rigtig effektiv motionsform fordi man tvinges til at bruge mange små muskler, som man ikke er vant til, og da det netop er muligt at blive kølet af samtidig med, at man dyrker motion har man mulighed for at presse sig selv hårdere, uden at man mærker det.

Når man svømmer i en swimmingpool har man en tendens til at lave mange spring og dette gør helt automatisk, at man kommer til at forbrænde mange kalorier. På stranden skal man modsat bruge mange kræfter på at kompensere for de mange bølger, så uanset om du er til strand eller pool, så har du masser af muligheder for at holde forbrændingen oppe.

2: Styrketræn hjemme på hotelværelset

En anden mulighed man kan benytte sig af, hvis man gerne vil dyrke ekstra motion på sin ferie, er at starte sin dag med at styrketræne på sit hotelværelse. Det kræver ikke det helt store udstyr at styrketræne andet end et par simple håndvægte eller ingenting overhovedet, hvis man i stedet ønsker at tage arm- eller mavebøjninger.

Begge disse øvelser er gode til at få forbrændt en masse energi og som en ekstra bonus så gør det næppe noget at man er lidt ekstra ’pumpet op’, når man lægger sig ved swimmingpoolen. Hvid du selv mangler noget simpelt fitnessudstyr, du kan bruge til at holde formen ved lige på ferien, kan du finde det på denne side.

3: Spil Beach volleyball

En tredje mulighed for at dyrke motion, som byder sig de fleste steder når man tager sydpå, er at spille beach volleyball. Volleyball er en god motionsform af flere grunde. For det første er det relativt nemt at deltage og da man kommer til at lave mange spring, får man hurtigt pulsen op. Volleyball er meget intenst og fungerer dermed som eksplosiv træning, da man bruger alle kroppens store muskelgrubber. Da beach volleyball er udbredt i alle egne af verden, behøver man derfor heller ikke at medbringe sin egen volleyball eller lignende. Hus dog at medbringe et par gode sko!

Hvis du er rigtig hård sørger du selvfølgelig for både at svømme, spille volleyball og at styrketræne om morgenen.