Pak rigtigt og kom godt afsted på rejsen

Pak rigtigt og kom godt afsted på rejsen

Når først flyet og hotellet er booket, er det kun pakningen, der står mellem dig og en dejlig ferie. Der er en sur pligt, men hvis man følger nogle enkle råd, kan det gå hurtigt ganske smertefrit.

Lav en liste

Det lyder dødkedeligt, men idiotsikre lister er en genvej til en stressfri ferie. Opdel der uundværlige og det behagelige, og være realistisk med dine bagage begrænsninger. Der er nemlig mange ting, som man ikke lige tænker over, men som kan være helt afgørende for en god ferie.

Husk førstehjælpsgrej

Det behøver ikke være en regulær skadestue, men en lille taske med de mest nødvendige piller og medicin som måske bliver relevant. Der er ingen, der gider døje med hovedpine, maveproblemer eller feber når man er på ferie. Det samme gælder for allergimedicin. Sørg for at få det hele med. Bare fordi det kan fås i håndkøb herhjemme, kan det sagtens være receptpligtigt på dit rejsemål.

Barbergrej

Hvis man skal på en længere ferie, kan det være en god ide at have sine barbergrejer med, da man måske ikke har lyst til at gå ubarberet rundt. Især ikke hvis man skal ud på finere restauranter. En skægtrimmer er også en god ide. Køb en god skægtrimmer her, og vær godt forberedt.

Leg ikke meteorolog, men tjek vejret hjemmefra

Det kan godt være at man siger ”Det er sommertid dernede. Der burde være sol.” og så kun pakker shorts og T-shirts, men det er simpelthen så belastende at komme ned til skybrud og konstant regn. Sørg for at tjekke vejrudsigten før du tager på ferie, og pak så din kuffer derudfra. Men hav alligevel et alternativ med, for en sikkerheds skyld.

Pak de vigtigste ting øverst

Der er nogle ting, man lige pludselig kan få brug for, i lufthavnen for eksempel. Der er ikke noget værre end at opdage, at passene ligger nederst i kufferten, når man står og skal tjekke ind. Sørg derfor at de vigtigste ting ligger øverst i kufferten. Hav en jakke øverst, hvis det skulle blive koldt.

Vær forberedt på det værste

Det sker sikkert ikke, men man kan jo opleve at miste sin kuffert. Derfor anbefales det, at man pakker ekstra undertøj og en trøje i sin håndbagage, så man ikke ender med kun, at have det man står i. Det kan godt blive ubehageligt, hvis ens bagage først dukker op et par dage senere.

Opsummering

Man kan naturligvis ikke forberede sig på alt, men hvis man tager sine forholdsregler og laver en idiotsikker liste, så kan man faktisk slippe for mange ubehagelige overraskelser. Vigtigst af alt er, at man ikke først begynder at pakke dagen før, for så går det næsten helt sikkert galt.

Vær godt forberedt og kom godt afsted på rejsen.