Surfing, cykling og klaring – tre aktive feriedestinationer i Spanien

Surfing, cykling og klaring – tre aktive feriedestinationer i Spanien

Spanien har igennem mange år været danskernes foretrukne feriedestinationer. Og selvom de fleste danskere rejser sydpå for at nyde den dejlige spanske sol, delikate mad og ikke mindst deres fantastiske rødvine, så er Spanien også en oplagt feriedestination, hvis du drømmer om en aktiv ferie, og derfor kommer der her en kort guide med tre aktive ferier, du kan tage på i Spanien.

Cykelferie i Andalusien

Den første destination du skal overveje at tage til, hvis du drømmer om en aktiv ferie under den spanske sol, er Andalusien i det sydlige Spanien. Her finder man både noget af det varmeste vejr og nogle af de bedste veje at cykle på. Dette ses både når der køres Andalusien Rundt og ikke mindst Vuelta a España, hvor der igennem årene er kørt mange drabelige etaper i regionen. Her finder man nemlig både lange flade etaper omgivet af både oliven- og vinmarker, samt stejle bjerge der kan give selv Alberto Contador åndenød. Hvis du har planer om at tage på cykelferie i Andalusien, kan det bedst betale sig at flyve, og selvom det koster lidt ekstra at få sin cykel med, kan du finde et stort udvalg af billige flybilletter til Malaga her.

Klatring i Catalonien

Udover gode cykelruter, så byder Spanien også på mange andre spændende udfordringer. En af dem er klatring, som der dyrkes meget af, særligt i den nordlige del af landet. I Catalonien findes der således masser af steder, navnlig nord for den regionale hovedstad Barcelona, hvor både amatører og professionelle kan få sig noget af en udfordring. Det er særligt omkring det gamle Monteserrat kloster 50 kilometer uden for Barcelona, at man kan få sig en udforing i denne henseende. Når man alligevel er der, kan man ligeså godt tage forbi selve Monteserrat klosteret og opleve hvad mange kalder Cataloniens spirituelle hjerte. Det gamle Monteserrat kloster har ligger der i mere end 1000 år og betegnes af mange som et af de ældste og mest velbevarede kristne klostre i Europa.

Surfing på de kanariske øer

En sidste destination man kan overveje at tage til, hvis man både er til aktiv ferie og ikke mindst strand er de kanariske øer. Her finder man nemlig nogle af Spaniens bedste strande til surfing. Og selvom de ikke helt er på niveau med de bedste strande i hverken Australien eller Californien, så er de ikke langt fra. Såvel på Gran Canaria som Lanzarote og Fuerteventura finder man nogle af de bedste strande til surfing, så uanset hvor du tager hen skal du nok finde en bølge at ride på. Udover de lækre strande så gør det unikke kanariske vejr desuden at det er muligt at surfe det meste af året. Og selv hvis man skulle blive træt af at surfe, så er der masser af muligheder for at kaste sig i bølgerne og slappe helt af.