Undgå sygdom på rejsen

Undgå sygdom på rejsen

Når du rejser til udlandet, er det sidste du ønsker at blive syg på rejsen. Derfor er det en god idé at tage sine forholdsregler, så du har de bedste chancer for at få en så mindeværdig og dejlig ferie som muligt. Men hvilke forholdsregler bør du tage dig, hvis du vil undgå sygdom på din ferie?

Medbring et førstehjælpskit

Har du børn med på ferien, er det næsten uundgåeligt, at de får skrammer på den ene eller anden måde. Men også som voksen har du god mulighed for at få et par vabler eller 10, når du skal vandrer fra seværdighed til seværdighed i klipklapper eller i sandaler. Derfor bør du have et kit med, som du kan behandle de mere overfladiske skrammer og vabler med, så de ikke udvikler sig, og du får betændelse i sårene. Sørg derfor for at medbringe vandafvisende plaster, renseservietter og eventuelt compeed, så du ikke skal bruge tid på at finde det på destinationen.

Herudover bør du også have desinficerende håndsprit på dig, så du kan afspritte, før du sætter tænderne i isen eller gademaden.Du bør desuden medbringe hovedpinepiller, fucidincreme, overfølsomhedspiller, håndkøbsmedicin mod diarré og eventuelt elektrolyt, hvis du skulle gå hen og blive dehydreret.

Selvom solcreme ikke er en typisk del af et førstehjælpskit, er det så essentielt, at det sagtens kan nævnes herunder. Foruden rigelig solcreme, vil en aftersun desuden kunne lindre solskoldning. Skal du til en destination, hvor der er mange myg og insekter, kan du enten medbringe myggenet til sengen, eller hvis I er flere, købe fluenet til vinduerne, som nemt kan klistres af og på – find dem på denne side. Herudover kan I købe myggespray med DEET på destinationen, da det ikke forhandles i Danmark, men er langt det bedste til at forebygge insektstik.

 

Mad og drikke

Når du rejser, bør du også orienterer dig om landets fødevarersikkerhed. Som en tommelfingerregel bør du ikke drikke det lokale vand, medmindre det står specifikt i din opdaterede guidebog, at du kan. Forurenet vand kan i værste fald smitte dig med Hepatitis, og du kan få diarré heraf. Det gælder også isterninger i din drink, som du ikke kan være sikker på er lavet af flaskevand – selv ikke på de større mange stjernede hoteller.

Hvis du vil sikre dig helt mod at blive syg af maden, bør du ikke spise noget, som ikke er gennemstegt. Undgå så vidt muligt at spise mad fra gadekøkkener, hvor hygiejnen måske ikke er i top. Vil du spise frugt, så medbring en grønsagsskræller, så du kan skrælle frugten, eller sørg for at vaske frugten grundigt i flaskevand, før du spiser det.

 

Påklædning

Det kan ikke komme som en overraskelse, at du skal passe på dig selv i solen. Især sydpå kan solens stråler hurtigt give dig forbrændinger, der gør det svært at sove ordentligt, og som kan medføre ubehag generelt. Husk derfor de gængse regler om at tildække dig, når solen er stærkest.

En solhat vil skærme for forbrændinger i hovedbunden, og et par solbriller vil beskytte din øjne mod UV strålerne.