3 sunde måder at blive klar til charterrejsen

3 sunde måder at blive klar til charterrejsen

Det er selvfølgelig vigtigt at holde sin krop sund hele året rundt, men op til ferien, er der ofte et øget fokus på at være ekstra sund. Dette kan have noget at gøre med, at den nyindkøbte bikini skal luftes, eller at den mandlige forfængelighed bare ikke kan klare, at topmaven skal tages med på ferie.

Men der er faktisk også nogle andre, og mindst ligeså vigtigt grunde til, at skulle holde sig ekstra sund op til den forestående ferie. Man får nemlig mere ud af ferien, og har større mulighed for at være frisk til at opleve, med en sund krop.

Her er 3 sunde måder, der er gode at have fokus på inden afrejse.

Sund kost

Det er en god ide at spise sundt op til rejsen. Ved at spise sundt, er der chance for at smide de sidste kilo, inden det meste af ugen skal bruges iført badebukser/bikini.
Men hvad endnu vigtigere er, så resulterer sund kost i en øget energi, og en bedre søvn.

Ved at spise sundt, øges immunforsvaret, og man vil på den måde ikke være udsat for sygdomme på samme måde, som hvis man spiser usundt. Dette kan være en stor fordel på rejsen, hvor det sidste man har lyst til, er at ligge syg på hotelværelset.

Den sunde kost frem mod rejsen er ofte mere økonomisk, end hvis der købes forarbejdet kød eller lignende produkter. Ved at sparer penge på den sunde kost, bliver der slået to fluer med ét smæk, da der på den måde vil blive flere penge til ferien, samtidig med den sunde levestil.

Det kan være svært at passe den sunde levestil i en presset hverdag, men der kommer heldigvis flere og flere sunde alternativer til den usunde take-away. Hungry.dk udbyder en utrolig bred vifte af sund mad, som vil være det perfekte alternativ til pizzaen, eller andet usund take-away. Det burde ikke være noget problem at finde sund fast food, da det sunde udvalg bliver større og større, med rig mulighed for at finde et sundt måltid for hver en smag.

Dyrk motion

Motion er en vigtigt ting, både før og efter ferien. Undersøgelser fra sundhedsstyrelsen viser, at fysisk aktivitet både skærper hjernen og kroppens velvære. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at man er fysisk aktiv minimum 30 minutter om dagen, hver dag.

På denne måde skærpes immunforsvaret, hvilket gør kroppen mere modstandsdygtig overfor sygdomme der potentielt kan skade feriefornøjelserne.

Motionen kan ligeledes være med til at bidrage til at smide de sidste par kilo, som gør at badebukserne fra sidste år igen kan bruges. Vægttab øger samtidig selvtilliden og det vil derved blive en sjovere tur på stranden, hvis man er stolt af sin krop.

Få en god søvn

Det er vigtigt, at få en god søvn for alle mennesker. Flere og flere lider af søvnløshed, hvilket medfører daglig udmattelse og i sidste ende større risiko for sygdomme, da immunforsvaret svækkes, hvis man går og er træt.

For at blive helt klar og frisk til rejsen, er det en god ide, at have fokus på søvnen op til afrejse. På den måde er holder man sig frisk og klar til, og man er samtidig mindre modstandsdygtig overfor indkommende sygdomme.

Det er en god ide, at overholde faste sengetider i tiden op til rejser. Det kan derfor anbefales, at slukke mobiltelefonerne inden sengetid, da det både udsætter sengetiden, og samtidig er med til at holde os vågne på grund af det blå, digitale lys.