Turen går til Göteborg – Skandinaviens oversete perle

Turen går til Göteborg – Skandinaviens oversete perle

Hvis man har trang til at lægge den travle hverdag bag sig om end kun for en kort stund, så er der masser af gode muligheder for at gøre dette i Skandinavien. Jeg nyder selv at tage på små weekendture for at slappe ekstra meget af, og et af de steder der har overrasket mig mest i forhold til mine forventninger, var Göteborg i Sverige og her er hvorfor.

Mindre men bedre end København

En af de første ting man lækker mærke til ved Göteborg er at det er noget mindre end København men på trods af det, så har byen mange af de samme slags seværdigheder og karakteristika som København. Blandt andet er Göteborg hjemsted for Nordens største Tivoli ved navn Lisberg. I modsætning til Tivoli i København, så er der her både flere attraktioner og flere rutschebaner, så man kan hurtigt få en masse ekstra sus i maven.

Derudover så er byen også hjemsted for selveste Volvo museet. Her kan man komme på en spændende rejse igennem den ikoniske virksomheds mangeårige historie og få lov til at opleve nogle af de ældste og mest berømte biler igennem de sidste 100 år.

Billige priser og daglige afgange fra Danmark

Udover muserne og tivoliet så er det også værd at fremhæve Göteborg, hvis man er til både shopping og cafebesøg for i Göteborg, så finder man ligesom i København alle de store modebutikker – dog til væsentligt bedre priser end herhjemme. Og det gælder også for restanterne og cafeerne, hvor man ikke skal have ret mange penge op ad lommen for at få et godt måltid mad.

Udover de billige priser på tøj, mad og så meget andet, så er rejsen til Göteborg også bemærkelsesværdig billig. Således kan man komme af sted med Stena Line for et par hundrede kroner per mand, og det er endda med bil, hvis man ikke kan undvære den. Til sammenligning koster det op imod 1000. kr. hvis man gerne vil have en tilsvarende ferie i Stockholm eller Oslo. Og udover at priserne er lave, så er der daglige afgange imellem Danmark og Göteborg, hvilket gør det til en meget fleksibel løsning, hvis man genre vil på ferie med kort varsel. Derudover er det også langt mere afslappende at tage færgen på ferien end at sidde i en bil i flere timer eller endda i et fly – hvor man også skal bruge en masse tid i lufthavnen.

Samlet set vil jeg bestemt betragte Göteborg som en glemt perle der tit bliver overset netop på grund af både Stockholm og Oslos bedre brandværdig og dermed større plads i vores bevidsthed. Men i sidste ende så er der ikke mange ting du ikke kan gøre i hverken Oslo eller Stockholm som du ikke kan gøre i Gøteborg.

Hvis du selv kunne tænke dit et weekendophold i Göteborg kan du finde alt den information du skal bruge her.