Ferien er det perfekte tidspunkt at give din sundhed et eftersyn

Ferien er det perfekte tidspunkt at give din sundhed et eftersyn

Ligegyldigt om du har været i sydens sol eller herhjemme under køligere himmelstrøg, så er ferien en perfekt anledning til, at du giver din hverdag og dig selv et eftersyn.

Her er der nemlig tid til, at du for en gangs skyld kigger indad, når du ikke har en masse hængepartier på arbejdet at tænke på.

Herudover så kræver det ofte, at kroppen kommer ned i gear, før du kan mærke, om du egentlig er glad helt ned i maven, eller om der er områder, hvor du bør ændre noget. Herunder finder du lidt inspiration til, hvordan du bærer dig ad:

1. Familielivet

Det er nogle gange lettere at gøre, som man altid har gjort. De faste rutiner får sjældent et eftersyn, fordi de bare skal fungere for at få hverdagen til at hænge sammen. Men hvad nu, hvis de kunne ændres – hvad ville du så gerne have mere og mindre af?

Har du en drøm om at rejse mere som familie? Eller kunne du godt tænke dig, at I lavede mere sammen i  weekenderne, eller at der var mere tid til at snakke sammen i hverdagen? Hvad kunne ændres på de nuværende rutiner, så dette kunne lade sig gøre?

Måske det er noget med, at I sammen laver en fælles rejseopsparing, og I som familie snakker om, hvor I gerne vil rejse hen.

Hvis I samlet laver et fælles mål, så vil børnene også acceptere, når du siger, at I sparer udgiften væk til kalendergaverne i december og nøjes med Adventgaver, eller at I tager I sommerhus i Danmark i år, for at spare op til en længere rejse næste år.

Det kunne også være, at børnene får en fast maddag og selv skal smøre madpakker, så du og din mand har tid til en løbetur efter arbejde. Eller noget helt tredje.

 

2. Sundheden

Er du sund og rask? Eller er der hængepartier, som du egentlig gerne vil lave om på – ikke mindst for at sikre dig, at du også holder dig sund og rask, når du er ældre?

Det er godt at stoppe op og kigge på dine vaner og på, om nogle af dem er uhensigtsmæssige.

Måske du skal i gang med noget mere motion, eller spise sundere. Måske du skal være bedre til at få booket en fast en tid til tandlægen hvert halve år. De fleste tandlæger sender, mod forespørgsel, en fast reminder om tjek.

Måske du skal være bedre til at overholde dem? Måske du skal gå til lægen og få et sundhedseftersyn, målt blodtryk eller vitaminmangel? Hvis du føler, du har skavanker, så gør noget aktivt nu, så det ikke udvikler sig.

 

3. Arbejdslivet

Er du glad for dit arbejde, eller brokker du dig hver dag, når du kommer hjem? Livet er for kort til at være utilfreds med dit arbejdsliv. Brok og utilfredshed kan føre til et kortere liv og ringere livskvalitet. Så handl på det nu!