Ta’ på sundhedsferie

Ta’ på sundhedsferie

Ferie er til for at få en pause fra hverdagens stress og jag, komme helt ned i gear og nyde kvalitetstid med familien. Ofte kan ferien dog komme til at virke lettere stressende, hvis du har planlagt at få presset alle de to-do’s ind, som du ikke når I hverdagen, at du stresser rundt på ferien for at nå at se alle seværdighederne på feriedestinationen, eller bare skal sørge for at ungerne er underholdt, at de får mad og de ikke drukner i poolen. Det kan bevirke, at du kommer endnu mere stresset tilbage efter ferien og ikke har nået at få fyldt energidepoterne op. En del danskere er derfor begyndt at tage på deciderede sundhedsferier, hvor formålet hverken er at tage ’selfies’ foran alle mulige mere eller mindre kendte seværdigheder eller at flade ud på stranden, men i stedet fokuserer på at give dig et sundhedsboost af den ene eller anden karakter. Lyder der frisende? Så læs med hér, hvor vi giver vores bud på 3 sundhedsferier:

Detox-ferie i Marokko

Har du mod på en detox-ferie, kan du tage til Marrakech i Marokko med rejseselskabet, wiseonlife.dk. Her vil din krop og dit sind blive detoxet igennem en kost, der blandt andet består af udrensende og friskpressede juicer, som tilfører kroppen vitaminer, mineraler og antioxidanter. Herudover inkluderer opholdet udrensende massager og kropsbehandling,  hamam-behandlinger, yoga og meditation, så du kommer helt ned i gear, re-booter din krop og kommer tilbage til hverdagen med fornyet energi.

 

Retræte-ferie i Andalusien

Trænger du til at komme helt ned i gear og væk fra hverdagen og alle de stressorer, som til daglig stresser dit hoved og krop, kan en retræte-ferie i Andalusien i Spanien være svaret.

Rejsearrangøren, Tidtilro.dk, tilbyder et ophold på et afsidesliggende hotel, Cerro de Hijar, hvor du igennem mindfuldness og meditation kan kan finde indre ro og give slip på negative tankemønstre. Denne form for kropsterapi er den perfekte for at få styr på kroppen og psyken igen.

Du har mulighed for fuldstændig at trække stikket fra omverdenen. Området byder desuden på en storslået natur med mulighed for vandreture i bjergene og havbadning i det dybblå hav.

 

Yogaferien på Kreta

Er du bidt af en gal yoga-myg (eller noget), så er det måske en yoga ferie, du skal tage på. Uanset om du er garvet eller nybegynder, kan du sagtens finde en yogaferie til dit niveau. I Grækenland, på den græske Ø Kreta, kan du med HLJ Yoga komme på ferie, hvor fokus er på afstresning af sindet igennem daglig pilates, yoga, mindfulness meditation og sund kost. Herudover er øen kendt for dens skønne natur, hvor du har gode muligheder for at vandre.

Du bor på et hotel midt i en olivenlund og med kun 500 meter fra havet, så den daglige træning foregår både på græsset, foran hotellet, og på stranden.

Vil du snuse til yoga, før du booker ferien, kan du passende afprøve det hos bodySDS, hvor de blandt andet tilbyder yoga-træning.