Sund og rask på rejsen

Sund og rask på rejsen

Hvis det er én ting, der kendetegner os danskere, så er det at vi elsker at rejse. Så snart vi har mulighed for det, vender mange af os snuden mod fremmede egne.

Det giver også god mening. For selvom Danmark er et dejligt land, er det meget småt, og vores største seværdigheder kan på ingen måde måle sig med de største seværdigheder rundt omkring i verden. Derudover har vi mulighederne til at rejse. Mange af os har pengene til det, og så er transportmulighederne blevet væsentligt bedre end de var tidligere.

Det er dog ikke en selvfølge, at man har det godt, bare fordi man er ude at rejse. Der skal være nogle forudsætninger i orden først. I denne artikel vil der derfor være fokus på sundhed på rejsen.

Få ordnet de forskellige lægebesøg inden du tager afsted

Rigtig mange udsætter lægebesøg til, at det simpelthen ikke kan udsættes længere. Det gælder blandt andet, når du skal ud at rejse. Det nytter simpelthen ikke noget at ligge på en eller anden fantastisk strand og have ondt i tænderne eller i maven af en eller anden årsag.

Specielt tandlægen har folk det med at udsætte. Måske er det fordi, det var gratis indtil, man fyldte 18 år. Det paradoksale er, at det som regel ikke koster noget, hvis du bare går til tandlægen ofte.

Risikoen ved at negligere tandlægebesøgene er, at man lige pludselig skal have lavet en masse. Desuden ved alle, der har oplevet det, hvor smertefuldt det kan være at have tandpine. Så hvis du ikke har været til tandlægen længe, eller du allerede kan mærke en begyndende smerte, er det et must at få det ordnet, inden du tager på den fede ferie. Det kan du blandt andet gøre ved, hvis det passer rent geografisk, at søge på følgende kilde: tpamager.dk i Google.

Sørg for at fortsætte den sunde stil

Der er en ærgerlig tendens til at se ferien som et fristed til at leve usundt. Det kan være, at du har været god i forhold til din sundhed længe, men at du helt ødelægger det med din ferie. Det er virkelig uheldigt, da det efterfølgende kan være svært at komme tilbage igen på den sunde kurs.

Det som mange misforstår er, at sundhed handler om gode vaner og er en livsstil. Jo længere man spiser sundt og dyrker motion, desto lettere er det. En ferie handler om at have det godt, og man har det godt, når man har det godt med sig selv og er sund og rask.

Selvfølgelig skal det ikke være ekstremt. Hvis du er Italien, skal du da have din pizza og drikke din rødvin. Det bør bare ikke være hver dag.