Guide til behandling af sygdom på ferien

Guide til behandling af sygdom på ferien

De fleste har prøvet at være ankommet til ferie destinationen, hvor de bliver syge efter et par dage. Det kan være utroligt irriterende at blive syg, især på sin ferie. Når der er tale om mindre alvorlige sygdomme og problemer kan man dog ved at gøre de rigtige ting forkorte sygdommen markant og dæmpe symptomerne markant. Vi ville i denne artikel give dig en guide til hvad du skal gøre ved de mest almindelige sygdomme og problemer.

Hovedpine

Det nok mest forekommende problem er at folk får hovedpine på ferien. Der kan være flere årsager til hvorfor det forekommer, men en af de hyppigste årsager til at folk får hovedpine på ferien skyldes mangel på væske. Det er dog vigtigt at du ligger mærke til om du også har andre symptomer som feber eller kramper, hvilket kan være tegn på at der er noget andet galt. Hvis vand og hovedpinepiller ikke virker, og hovedpinen fortsætter anbefaler vi at søge hjælp

Maveproblemer

Det er ofte campylobacter og salmonella der fører til maveproblemer på ferien. Når vi rejser et andet sted hen er bakterierne anderledes end det vores krop er vant til. Samtidig er der mange steder hvor dårlig hygiejne og urent vand kan føre til sydom. Vi anbefaler derfor at især ved gadekøkkener og andre steder hvor der måske kunne være problemer, at du kun spiser varmt mad, der har været oppe at koge eller er blevet stegt ved høj temperatur.

En god måde at sørge for at din mave holder sig sund på ferie både forebyggende og hvis du er blevet ramt, er at spise mælkesyrebakterier der hjælper tarmfloraen.

 

Fodsvamp og Neglesvamp

Hvis du har mistanke om at du har fået fodsvamp eller neglesvamp er det bedst at få det behandlet hurtigst muligt. Når vi er på ferie kan fodsvamp let smitte andre hvilket kan ske både direkte og indirekte. Da man ofte på ferie går mere på bare tær kan det smitte på den måde eller gennem håndklæder eller ved brug af samme sko. Du kan se at du har fået fodsvamp ved at du får udslet og kløe på de yderste tær. Fodsvamp ses generelt som et rødt udslet, hvilket ofte føre til neglesvamp. Både behandling af neglesvamp og behandling af fodsvamp kan let gøres ved at købe en creme eller andre produkter mod problemet.

 

Generelt med alt sygdom på ferien er et godt råd at opsøge en læge hvis problemet ikke går væk relativt hurtigt. Du har trodsalt betalt for din ferie, og skal derfor have mulighed for at få så meget ud af din ferie som muligt.

Følg rådene fra denne artikel, lev sundt og nyd din ferie.