Nytårsfortsæt: Rejs mere, spis mindre

Nytårsfortsæt: Rejs mere, spis mindre

Når juletiden nærmer sig, og butikkerne begynder at sælge juleslik og juleknas, så er det svært at holde sig i skindet, selvom man gerne vil holde den slanke linje. Julehyggen medfører juleknas og kager som simpelthen en for tiltrækkende til at modstå, og man må derfor gå på kompromis med vægten. 

Nytårsfortsæt giver også gang i træningscentrene

At man har givet den gas med slik og kager i tiden op til jul medfører, at man har noget man skal have indhentet, når julen er forbi. Fordi juletiden på mange måder adskiller sig så markant fra resten af året, kan det risikere at blive en stor og hård omvæltning, når man skal tilbage til den sunde og fedtfattige livsstil. Derfor gør mange det til et såkaldt ”nytårsfortsæt” at komme tilbage på ret kurs.

At mange sætter sig et nytårsfortsæt som handler om at genoptage den sunde livsstil kan mærkes i helsebutikker og fitnesscentre. Efter jul og nytår er der stor omsætning og mange fitnesscentre er fyldt godt op med folk, der skal trimmes.

En sund livsstil kræver jo som bekendt, at man indtager sund og varieret kost med mange vitaminer, mineraler og kostfibre, kosttilskud, samt at man får motioneret jævnligt, som mange sløjfer i julen, fordi det er koldt udenfor, og det er hyggeligere at sidde hjemme i sofaen og slappe af med familien i juleferien.

Mange går derfor på en hård kur, ja måske oven i købt på en for hård kur, i det nye år. Kuren skal helst ikke være så hård, at man ikke kan overholde den. Det er jo som sagt en stor omvæltning, når man er vandt til at sidde og spise, at man pludselig skal til at spise mindre og bevæge sig mere.

Rejs mere

A airliner flies high over clouds
A airliner flies high over clouds

Hvor vi gerne vil spise lidt mindre og lidt sundere vil vi til gengæld i det nye år også gerne rejse mere. En tur om året er ikke nok for de fleste danskere og takket være fortsat billigere flybilletter og bedre muligheder for at rejse især inden for Europa kommer flere nu ud også flere gange hvert år.