På ’walking safari’ i Afrika

På ’walking safari’ i Afrika

Mange af os elsker at rejse og vil gerne af sted til eksotiske, spændende lande – også på safari. Mange gange er det dog svært at holde formen, fordi man bliver transporteret rundt i biler, busser eller flyvere fra ét punkt til et andet.

Dette problem kan nemt løses, hvis man er frisk på en gåtur i Afrikas vildnis, for der er ikke en bedre måde at opleve naturen på end på helt tæt på jorden og dyrene. Det er en meget anderledes form for safari i forhold til de klassiske game drives i jeeps; på ben får du en helt anden oplevelse og forståelse for de smukke omgivelser. Du behøver selvfølgelig ikke kun at gå, men udover at det er en fantastisk oplevelse at tage på walking safari, så er det også godt for formen, så du kan eventuelt supplere de klassiske safariture med en eller et par gå-safarier.

I Karen Blixens tid var walking safari den originale (og eneste rigtige) måde at gøre det på, og det er da også en mere autentisk oplevelse at være væk fra vejene med de larmende bilers komfortable sæder. Pludselig vækkes alle sanser, og du føler dig mere levende end nogensinde før, når du står midt i bushen og kan høre løver og elefanter brøle i horisonten. Og det er en enestående, givende følelse at møde de vilde dyr tæt på og i deres rette element.

Gå-safarierne varer for det meste mellem to til fire timer og følger normalt ikke én bestemt rute. Afhængig af landet og typen af område (park/reservat eller andet) er der gerne en eller to guides med på turen, og minimum den ene vil bære våben – i tilfælde af, at de vilde dyr bliver lidt for… vilde!

Guiden er med for at finde spor, fortælle om de spændende planter, blomster og insekter og fortælle om landets økosystem i det hele taget. De sporer gerne de store dyr, men fordelen ved en walking safari er især, at man kommer ud af jeepen og tæt på de ting, som ikke nemt kan spottes fra bilerne.

De fleste safarilande tilbyder walking safarier, men kvaliteten, scenariet, gruppestørrelsen og muligheden for at spotte de store, vilde dyr varierer fra land til land, reservat til reservat og camp til camp, men hvis du sørger for at rejse med en god guide, kan han/hun sørge for en unik og uforglemmelig oplevelse ligegyldigt, hvor du er på safari i Afrika.

Se mere information om Afrika her