Tager du løbeskoene med på ferie?

Tager du løbeskoene med på ferie?

Du kender det sikkert – du løber regelmæssigt, men nu skal du på ferie. Hvordan håndterer man udfordringen? Det behøver ikke at være så kompliceret. Planlægger man i god tid, og foretager man en smule research, kan ferien nemt indeholde den planmæssige motion man er vant til.

Hvordan opbevare skoene?

Hvad enten man er på sightseeing- eller solferie, må man indse, at man ikke har tilgang til de samme ressourcer som hjemme, og derfor må man være kreativ. Det kræver derfor ikke meget arbejde at børste sine løbesko af og pakke dem ned. Det kan være smart at opbevare løbeskoene i en plastikpose, for at undgå at skoene afgiver støv til det omkringliggende rene tøj. Når man tager hjem fra ferien, har man på den måde også en sikker opbevaring til skoene på tilbageturen.

Planlæg ruten og print et kort

De fleste løbere ønsker at opretholde formen når man er på tur – og ved at foretage lidt research kan man gøre det hele meget nemmere. Foretager man f.eks. en enkelt søgning på Google efter et kort af destinationen, kan man danne sig et overblik over, hvilke ruter man kan løbe og hvordan byens infrastruktur hænger sammen. Man kan printe kortet ud og medbringe det på ferien og dermed slippe at fare vild. Kortet kan man have i lommen bag på løbetightsene.

Nye løbesko inden afrejse?

Overvejer du at købe nye løbesko snart, udbyder New Balance mange modeller i forskellige farver. Løbeskoene fra New Balance er designet til forskellige typer af pronation, dvs. hvordan foden placerer sig under løb. De forskellige modeller er udviklet til de respektive løbestile, og derfor kan man finde en New Balance model, som passer én. Derudover er skoene designet i skarpe farver, og kan lyse et relativt neutralt outfit op.

Løbetøj der matcher klimaet

Skal man løbe i relativ varmt klima eller relativt koldt klima, er det ekstremt vigtigt at finde det rigtige løbetøj, da man er i større risiko for at dehydrere, end hvis man havde løbet under kendte forhold.

Hvis man er på udkig efter nyt løbetøj, kan det være smart at finde en løsning som har multifunktioner, det vil sige, at tøjet enten har en funktion, der gør at man kan lyne dele af tøjet af eller på.

Ofte løber man sig varm og får derfor lyst til at tage et lag af og det kan derfor være smart at have noget gennemtænkt udstyr på. Løber man for eksempel med handsker, er det et must, at løbetightsene har en lomme et sted på buksen, hvor man kan placere handskerne, hvis man ikke har brug for dem.

Løbejakken bør kunne lynes op forskellige steder for at få ventilation – og er det meget kritisk, kan man snøre den omkring livet.

Det kan være smart at orientere sig og lytte til kroppens signaler, når man begiver sig ud i sommervarmen, og derfor bør man være opmærksom på og tage hensyn til den udsatte risiko for hedeslag. Det kan være en god idé at løbe flere sammen, så man ikke pludselig får det dårligt i ukendt terræn, men ikke kan kontakte nogen i nærheden.
Artiklen fra FitLiving giver nogle gode råd til hvordan dette kan undgås.

God tur!