Værd at at se i Sri Lanka

Værd at at se i Sri Lanka

Sri Lanka er et land der skal besøges. Landet byder nemlig på alt det der kan gøre en ferie fantastisk og vil med den flotte natur, unikke dyreliv, kulturelle og historiske bygninger uden tvivl blive en ferie du aldrig glemmer.

Sri Lanka er sol og sommer på en af Sri Lankas fantastiske badestrande med gode muligheder for ferieafslapning i bedste forstand. Et besøg ved Bentota er f. eks. en unik mulighed for bare at nyde ferie og samtidig se noget af Sri Lankas fantastiske natur.

I området omkring Bentota er der også mange steder hvor man udklækker havskildpadde æg. Det er en sjov oplevelse at de små skildpadder og ikke noget der er mulighed for alle steder.

Men Sri Lanka er ikke kun sol og afslapning. Sri Lanka har mange mugligheder for kulturelle oplevelser eller muligheder for at opleve et rigt og unikt dyreliv. Sri Lanka har hele 8 seværdigheder på UNESCO verdensarvsliste.

En af de seværdigheder du helt sikkert ikke skal gå glip af hvis du besøger Sri Lanka er Anuradhapura som har meget gamle rødder der går helt tilbage til det antikke Sri Lanka og kan sporet til ca. 900 år før Kristi fødsel.

Anuradhapura var også den første kongeby og er derfor et af de bedste steder hvis du er til historisk oplevelse. Verdens ældste træ findes også i Anuradhapura og er endnu en grund til at byen bestemt er et besøg værd.

Men det er ikke kun historiske og kulturelle seværdigheder du finder via UNESCO verdensarvsliste noget andet der nemlig også er på listen er en af Sri Lankas 21 nationalparker. Sinharaja er egentlig en forholdsvis lille nationalpark den er blot 21 km lang og max 7 km lang men er alligevel havnet på listen.

Det fantastiske ved Sinharaja er at det på mange måder er Sri Lanka’s svar på en regnskov og du skal især besøge parken hvis du ikke har været i en regnskov før. Sinharaja byder på masser af spændende natur et rigt dyreliv med især mange fugle.

En anden af Sri Lankas mange fantastiske nationalparker er Yala National Park der er den mest populære og næststørste nationalpark på Sri Lanka. Det helt unikke ved netop Yala er at den har den største koncentration af leoparder i verden.

Men parken byder på meget andet end bare leoparder overalt går der elefaner, påfugle og vortesvin. Parken består af meget tæt buskads og det kan derfor godt være svært at få øje på nogle af dyrene – specielt leoparderne. Men der findes forskellige mugligheder for safariture med en guide der ved lige netop hvor man skal lede for at finde dyrene.

Sri Lanka er helt sikkert et besøg værd. Der er noget for alle om du er så er til historiske oplevelser, fantastiske dyreliv og natur, afslapning på stranden eller lidt af det hele.

Interesseret i Sri Lanka?

Vi anbefaler SRIL.dk.