Sådan undgår du jetlag, når du rejser

Sådan undgår du jetlag, når du rejser

Du har rejst til Bangkok og har glædet dig til en god ferie i det thailandske – eller måske sidder du spændt i JFK Lufthavn i New York og glæder dig til det møde, du er rejst så langt for.

Hvis ikke det var fordi, du var så hårdt ramt af jetlag..

Flyturen bliver mere og mere behagelig og prisen falder – men jetlag er stadig noget, især flyvende på længere ture mod slås med.

Du kan dog gøre flere ting for at minimere generne ved at rejse i lang tid, herunder jetlag. Lad os give dig et par gode tips her.

Sov på turen

Plane

Holder du dig vågen hele tiden – eller kan du ikke falde i søvn – øger du markant din risiko for jetlag, når du lander.

Sørg for at få søvn på turen. Hvis du har svært ved at sove under turen bør du få så meget søvn du kan inden du tager afsted.

Er det helt galt i forhold til at falde i søvn kan du købe melatonin-piller over nettet. Melatonin er kroppens naturlige søvnhormon og det hjælper dig med at falde i søvn. I modsætning til faktisk sovemedicin forbliver du ikke i søvn af melatonin – det er selve akten at falde i søvn, du her får hjælp til.

Vask dit ansigt

Når du kommer frem, så få sprøjtet vand i ansigtet. Koldt vand er endnu bedre. Køb et par artikler inden for ansigtspleje, så du med ansigtscreme kan fugte huden og give huden gode vilkår for at komme sig.

Des hurtigere du får vand i hovedet efter at være landet, des bedre.

Undgå alkohol

Det kan være fristende at få ”en lille en på” – især inden du skal sove. Men det sidste du ønsker når du kommer frem er tømmermænd. Jetlag plus tømmermænd er forfærdeligt. Mens du er på flyet, så hold dig kørende med vand og juice.

Et enkelt glas rødvin slår dig ikke ned – men drikker du tæt på flyet får du det forfærdeligt, når du først lander.

Hold varmen

Med moderne flys aircondition kan det blive koldt at rejse.

Brug de tæpper du får og hav en stor trøje på, når du går ombord på flyet. Det er nemmere at tage lidt tøj af hvis du har det for varmt end at fixe problemet, hvis du først er begyndt at fryse.

Har du andre gode tips til at undgå jetlag, når du flyver langt?

Del dem med de andre læsere med link herunder!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *