Sundhedsguide: 3 ting du altid skal have med dig på ferie

Sundhedsguide: 3 ting du altid skal have med dig på ferie

Mange danskere tager afsted på ferie hvert år uden de store bekymringer, men denne forståelige men til tider lidt uforsigtige adfærd kan hurtigt forvandle en god ferie til en mildt sagt kedelig historie. Så for at du ikke skal komme i samme situation, kommer der her en kort guide til tre ting som man altid bør have med på ferie eller anskaffe sig så snart man lander.

1: Sol- og fugtighedscreme

Det første som mange danskere glemmer eller ikke anvender i tilstrækkelig grad er sol- og fugtighedscreme. Dette resulterer hvert år både i mange forbrændinger og solskoldninger, som kunne være undgået og dermed får mange danskere deres ferie ødelagt. Her gælder det både for badegæster der valfarter til Spanien, Grækenland og Tyrkiet, hvor vejret er varmt hele året, samt personer der tager på skiferie i langt koldere klimaer. Og det er måske den kolde temperatur der er med til at snyde mange men solen er oftest skarpere på toppen af et bjerg og den kolde luft snyder derfor hvert år mange danskere til at tro at de ikke er påvirkede af den stærke sol.

2: Kondomer

Det næste som man altid bør pakke i sin ferietaske eller anskaffe sig så snart at man lander er kondomer. For alle statistiker viser at chancen ofr at dyrke sex stiger med 50% når man tager på ferie hvilket kan skyldes at det gode vejr har en positiv indvirkning på det biologiske system eller at man simpelthen er taget ferie med det for øje. Men desværre er mange danskere rigtig dårlige til at bruge kondom og rent faktisk siger over 50% af de danske unge at de ikke gider bruge kondom men de sundhedsmæssige konsekvenser kan være store da både Gonore og Klamydia er i stærk vækst i Danmark. Derudover skal man være særlig opmærksom i år hvis man skal til OL i Rio da Zika-virusset er i omløb og derfor opfordres man til at undgå ubeskyttet sex. Hvis du skal have nogle kondomer med til rejsen kan du finde et stort og varieret udvalg på denne side.

3: Det blå sygesikringskort

Som en sidste ting bør man altid huske det blå sygesikringskort – og en rejseforsikring. For siden 2013 hvor den tidligere regering afskaffede det gule sygesikringskort er danskere kun dækket ligeså godt som borgerne i det land de opholder sig i og dette kan særligt variere meget fra land til land i EU og derfor bør man altid supplere med en rejseforsikring der dækker syge- og hjemmetransport fra sin rejse så man ikke selv skal have den store pengepung op ad lommen hvis uheldet skulle være ude.