Undgå computerskader, når du rejser meget

Undgå computerskader, når du rejser meget

En enkelt forlænget weekend til London skal du nok klare – men er du typen, der rejser meget, bør du tage nogle forholdsregler især i forhold til brugen af din computer.

Din bærbare computer er nemlig bygget til at levere en acceptabel ydelse overalt – men er ikke beregnet til, at du med computerens touchpad og tastatur arbejder hele dagen.

Især touchpaddet er en stor synder. Du giver dine hænder en unaturlig arbejdsposition og ved lang tids brug af touchpaddet kan du være næsten sikker på at få problemer med dine håndled.

Det kigger vi på her – samt på, hvordan du i øvrigt har mulighed for at sikre dig.

lille computermusTag mus med

Du bør altid have en lille mus med, når du er ude at rejse. Kun i fly og tog hvor det virkeligt er svært at bruge musen bør du bruge dit touchpad.

Du kan købe en god mus her – rejsemuse kan du købe for et par hundrede kroner i lufthavnen.

Størrelse og gørrelse gør ikke så meget. Vi er ude i et fravalg af dit touchpad og ikke et tilvalg af din mus. Det er også det vigtige at huske på.

Beskyt din computer med cover

sleeveNår du rejser udsætter du din bærbare computer for mere fare, end når den blot sidder stille derhjemme.

Køb et computersleeve for et par hundrede kroner. Det forhindrer de værste ridser og kradsemærker fra turen. Har du nogensinde haft din computer uden sleeve og nøgler liggende sammen i samme rum ved du hvorfor, det er et par hundrede kroner, der er godt givet ud.

Styr på forsikring?

Ved du hvad der sker, hvis din computer bliver stjålet, mens du er på ferie i udlandet?

Du kommer langt bare ved at have styrpå din forsikring.

Sørg for du ved, hvordan du er dækket – både i Danmark og udlandet. Slip ikke din computer af syne, når du er ude at rejse. Computere er nemmere at sælge og indeholder ofte informationer, der kan bruges til identitetstyveri. Derfor er de også eftertragtet gods blandt udenlandske tyve.

Log ikke ukritisk på WiFi

Køb et mobilt bredbånd når du er ude at rejse, så du ikke er nødt til at logge på ethvert WiFi.

En person med onde intentioner kan stille et gratis WiFi op og lade uanende personer logge på det for at aflure deres personlige oplysninger. Styr hellere selv dine netværk. Så har du styr på hele processen.