Undgå dårlig mave på rejsen

Undgå dårlig mave på rejsen

Dårlig mave er altid en trussel, når man rejser. Selv ture indenfor Europas grænser kan give maveproblemer. I værste fald kan maveproblemerne ende med at ødelægge rejser eller i hvert fald lægge en dæmper på glæden.

Der kan være mange årsager til maveproblemer, men der er nogle almindelige syndere, der udløser maveproblemer. Der er især to udløsere – vand og restaurantmad. Vi vil gennemgå dem nu og fortælle, hvordan du nemmest undgår at blive smittet fra disse to kilder.

 

Køb vand på flaske

De fleste lande i verden har en anden bakteriesammensætning i det vand, som der er i hanerne. Selvom du får at vide, at det er sikkert at drikke vand fra hanerne, så kan det være en god idé at købe vand på flaske, mens du er på ferie.

Det er bestemt ikke en selvfølgelig, at du får dårlig mave at drikke vandet i hænderne, men det er en risiko, som nemt kan undgås. Der er meget forskel på, hvor sart en mave man har, men ukendte bakterier er den mest almindelige årsag til maveproblemer.

 

Vær varsom med valg af restauranter

Det er langtfra alle lande i verden, hvor der er lige så effektiv kontrol med restauranter, som der er i Danmark. Dette betyder imidlertid ikke, at du skal undlade at spise ude, bare fordi du er i udlandet.

Det bedste råd til at undgå restauranter med dårlig hygiejne er at spørge dig frem. Spørg eventuelt din rejseguide, i receptionen på hotellet eller lignende. De kan ofte fortælle dig, hvilke restauranter, der er gode, og hvilke du måske bør undgå.

Et godt råd er også at vælge de restauranter, som de lokale spiser på. Lokalbefolkningen ved hvilke spisesteder, der har et dårligt ry, og hvilke restauranter, hvor man får god kvalitet for pengene.